Algemene beschrijving

Onze bed en breakfast is in een volledig gerenoveerd huis uit 1889, waarbij gebruik is gemaakt van een combinatie van lucht-warmtepomp, zonnepanelen, vloer- en wandverwarming om een zo optimaal en energiezuinig verwarmingssysteem te krijgen. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van aardgas.
​Verder is er vlasisolatie voor het dak gebruikt en groendaken (sedum) op de 2 uitbouwen om een optimale isolatie te krijgen.
​Er is gebruik gemaakt van leemstuc in alle kamers waardoor een aangenaam klimaat ontstaat.

​Voor de toiletten gebruiken we het regenwater van de daken dat wordt opgevangen in een ondergronds watervat met een inhoud van 10.000 liter.

Wij streven er naar om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken. Ons ontbijt bestaat dan ook zoveel mogelijk uit biologische streekproducten. Verder serveren we een ontbijt zonder dierlijke producten op het eitje van onze vrije-overal-rondscharrelende buurkippen na, indien beschikbaar.

Beddengoed en handdoeken drogen we buiten aan de waslijn. De wind en de zon zorgen er voor dat het heerlijk fris is zonder dat we het milieu extra belasten door het gebruik van een wasdroger. Het linnengoed slijt ook minder snel op deze manier.